søndag den 28. juli 2013

Magien fortsætter..

Der bliver produceret krympeplast som aldrig før i det lille hjem.

Derfor har jeg tilføjet en side på bloggen du kan finder under navnet Fröken F.
Her kan du se og købe ørestikkers jeg har lavet efter egne ideer. Alle produkterne er lavet i hånden af mig i materialet krympeplast. Det produkt du ser her på siden er det du får. Materialerne jeg bruger er købt i Panduro Hobby, dvs. at ørestikkere overholder danske krav i forhold til nikkel. Hvis du ønsker selv at montere ørestikken på krympeplasten, kan dette også arrangeres.

Prisen pr. par er 50 kr incl. porto - fordjeg elsker at sende breve og pakker afsted:) Hvis du er interesseret i at købe et par ørestikkers her fra siden, så send mig en mail med hvilket par du kunne tænke dig.

Mrs. & Mr. Tribbles 

Stjerner

Amøbe #1

Amøbe #2


Garnnøgle #1

Garnnøgle #2

lørdag den 27. juli 2013

Øreringe af krympeplast

Jeg har genfundet min barndom med krympeplast! Jeg havde helt glemt at det eksisterede, så da jeg så at en af min kollegaer havde at par hjemmelavede ørestikkere på af krympeplast, var jeg solgt til stanglakrids! 

Jeg synes det var ren magi at kigge ind i ovnen og se at det man havde lavet krøllede sammen og blev helt lille-bitte. Produktionen herhjemme er også ved at tage overhånd:) Jeg har i hver fald mange flere øreringe end jeg selv kan bruge. Næste projekt bliver at lave nogle vedhæng til armbånd og halskæder. Men det er bare så sjovt at lave øreringe:) Det eneste du skal bruge er krympeplast og tuscher, jeg bruger Poscatuscher - jeg synes de er vildt lækre at arbejde med. Det hele kan købes i Panduro Hobby.


Megamusel bliver til minimusel:) Mønstrene er tegnet i frihånd og overført på krympeplasten ved at holde motiv og krympeplast op på vinduet.


Selvfølgelig har jeg lavet flamingoer:) Jeg er selv ret vild med dem:) Og min søster er allerede blevet udstyret med et par..


Papastykkerne jeg har monteret ørestikkerne på her er dem som ohdeer.dk leverer deres ørestikker på. Det er en super fin måde både at opbevare sine ørestikkere på og præsentere dem:)

Jeg overvejer at tage imod bestillinger på ørestikkere i disse 3 designs til at starte med. Hvis du er interesseret, så send mig en mail. Prisen bliver 50 kr incl. porto.

torsdag den 25. juli 2013

Pærekage - en bradepandekage..


Jeg laver normalt ellers aldrig bradepandekager - jeg synes de kan være så tørre og kedelige. Men da vi nu skulle have gæster til rejsegilde og fejre det nye værksted, måtte det gerne være lidt nemt og enkelt... 
Jeg fandt denne opskrift på pærekage på Ude og Hjemme's hjemmeside. Den er faktisk ret god.. Jeg som ellers hader bradepandekager... Den var både nem at lave og holdt sig frisk og lækker til dagen efter.

Opskriften på denne dejlige kage er fundet her. Herunder kan du læse mine erfaringer med opskriften. Kagen er svampet, har en blød krumme og smager skønt af pære og vanille.

Du skal bruge:

6 pærer - gerne faste men ikke for hårde.
4 æg
4 dl sukker
5 dl hvedemel
4 tsk bagepulver
4 tsk vanillesukker
1-2 tsk stødt ingefær
2 tsk stødt kanel
100 g smør eller margarine
2 dl mælk
vand og lidt citronsaft

Skyl pærerne, fjern kernehus* og skær dem i både i 1-2 cm tykkelse. Herefter lægges de i en skål med vand og lidt citron - så bliver pærerne ikke brune mens du forbereder resten.

Tænd ovnen på 175 grader C. 

Æg og sukker piskes lyst og luftigt - gerne i en stor skål, da melblandingen efterfølgende skal hældes oveni.. Hvedemel, bagepulver, vanillesukker, ingefær og kanel blandes i en skål for sig.
Smør eller margarine smeltes og afkøles let, herefter tilsættes mælken.

Tilsæt nu melblandingen og halvdelen af mælkeblandingen i æggemassen og rør godt til massen er glat og jævn. Tilsæt herefter resten af mælkeblandingen og rør godt.

Dejen hældes i bageform( 25x30 cm) ,beklædt med bagepapir. 

Pærene dryppes af og tørres godt for ikke at få mere væske i kagen end højst nødvendigt. Pærebådene sættes tæt og jævnt ned i dejen

Bag nu kagen nederst i ovnen i 35-40 min* Stik med en tandstikker for at se om din kage er færdig. Din tandstikker skal være næsten tør, når kagen er bagt færdig. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i bradepanden på en rist. 

Skær kagen i passende stykker og server evt. med vanilleis, cremefraiche eller flødeskum. Kagen kan sagtens laves dagen  forvejen.

* I den originale opskrift skal pærene skrælles først. 

* Jeg startede på almindelig ovnfunktion men efter 40 minutter, var min kage stadig ikke bagt og så satte jeg den efterfølgende over på varmluft i ca. 15-20 min.

Note: Kagen kan, på grund af pærene godt blive lidt klæg i bunden, giv den evt lidt ekstra bundvarme de sidste 5 minutter af kagens bagetid



mandag den 22. juli 2013

Hjemmelavet lemonade


Som tidligere omtalt, smagte jeg den skønneste lemonade på Sommer-restauranten i Brobygårds Køkken. Heldigvis ligger opskriften på deres hjemmeside og jeg har siden hen tømt den lokale købmand for citroner og lime, for den er bare god!

Den er også super nem at lave... Opskriften finder du her, men herunder kan du læse mine erfaringer med opskriften.

Du skal bruge saften fra 4 citroner*
1 lime
150 g sukker*
1 liter kold vand

Opskriften giver til ca. 1,5 l lemonade.

Sukker og 2 dl vand bringes i kog, når sukkeret er opløst tilsættes resten af vandet sammen med citron- og limesaft. 

Lemonaden hældes på flasker og opbevares på køl. Lad lemonaden stå på køl i et par timer før den serveres med isterninger og evt. rom.

Lemonaden kan holde sig 2-3 dage, men den når som regel kun at stå 1 dag for den smager så godt! Den er især god i det her ulidelige varme sommervejr vi har i de dage her..
*Citroner og lime presses, kerner og frugtkød filtreres fra gennem en si og evt. en fugtet klæde - så får du en fin lemonade uden frugtkød.
* Jeg har tilføjet list ekstra sukker til min lemonade, jeg syntes den var lidt for sur. I den originale opskrift er der brugt 130 g.


søndag den 21. juli 2013

Ugens loppefund fra Vorbasse marked


Jeg ELSKER Vorbasse marked! Det er et af sommerens absolut bedste markeder.. Selvom jeg ikke havde så meget med hjem derfra denne gang, fik jeg kigget og rodet i en masse gamle sager. Der er så mange gode og anderledes boder som man ikke ser så mange andre steder.. 

De jyske markeder kan altså bare et eller andet.. Der kan de fynske faktisk godt være lidt tynde.. Mine favorit markeder er helt klart; Vorbasse marked og Herning ting & sager/stumpemarked... Uh.. Glæder mig helt til oktober..


Ud over disse to gamle papirsposer fra en gammel købmandsforretning, købte jeg også en gammel staldlampe til 75 kr og en håndbroderet dug til en 10'er.

 Jeg ved ikke lige hvad papirsposerne skal bruges til men jeg kunne altså ikke stå for dem:)


Dagens fineste køb; denne tre benede lampe"fod" i teak. For kun 40 kr blev den min, nu mangler jeg bare en lampeskærm, en ny lækker stofledning og en pære:)

torsdag den 18. juli 2013

Hjemmelavet Jordbær-rabarber marmelade


Sommeren er kommet på glas!

Det er simpelthen så nemt at sylte, at jeg tror vi holder helt op med at købe det dyre ulækre industri syltetøj og marmelade.. Normalt kan jeg ikke lide når der er hele bær i syltetøj, men når man selv har lavet det af friske råvarer, ryger de hele bær fint ned:)

For at lave 4 -5 små glas jordbær-rabarber marmelade, skal du bruge:

500 g jordbær 
500 g rabarber
750 g syltesukker
Atamon

Jordbær skylles og renses for den grønne top, store bær deles evt. Rabarber skylles og skæres i stykker på ca. 1 cm. Jordbær og rabarber hældes i en gryde og sættes i kog. Syltesukker tilsættes og marmeladen koger igennem i ca. 10 minutter indtil bær og rabarber er gennemkogte. Skum af og dæmp for varmen, blend gerne massen med en stavblender hvis du gerne vil undgå klumper.

Den varme marmelade hældes på rene atamonskyllede glas. Luk glassene mens marmeladen er varm. Opbevar marmeladen mørkt og køligt.

Mere syltning her - brombærsyltetøj

tirsdag den 16. juli 2013

Gammeldags hjemmelavet koldskål



Jeg har aldrig før prøvet at lave min egen koldskål... Jeg troede det var svært.. Det er det slet ikke! Og det smager bare meget bedre end det man køber færdiglavet.

Opskriften er fundet her, men herunder får du mine erfaringer med opskriften.

1 dl past. æggeblommer ( ca 3 bægre)
1 dl lys rørsukker
1 l. kærnemælk
1/2 l. tykmælk
saften fra en halv til en hel citron og evt. skal
0,25 vanillestang eller 1 tsk vanillesukker

Æg og sukker piskes godt sammen til en lys, luftig og tyk masse. Kærnemælk, tykmælk og vanille røres i og koldskålen smages til med citron. Koldskålen stilles på køl i en lukket beholder i minimum en timer før servering.

Der findes et utal af religioner indenfor kammerjunkere til koldskålen; skal de være bløde eller sprøde, søde eller grove.. Nogen kan slet ikke lide kammerjunkere og topper med crunch eller friske frugter. Jeg har opdaget en ny topping - Cornflakes..  Det er bare godt:)

mandag den 15. juli 2013

Ugens anbefaling - Brobygårds Køkken

Igen i år byder Brobygårds køkken velkommen i sommer-restauranten på Brobygård - og heldigvis for det, for det er så hyggeligt!

 I smukke omgivelser kan man nyde de dejligste sommerretter. Vi har besøgt sommer-restauranten 2 gange nu, første gang var i 2011 og igen her i år og vi er begejstrede! Restauranten er helt klart et besøg værd, men skynd dig - de har kun åben indtil d. 16. august.



Betjeningen er ikke højtuddannet, men de er meget imødekommende, opmærksomme og søde.
Maden er virkelig lækker og koster absolut ikke en formue. Derudover sætter lemonaden og kaffen virkelig prikken over i'et.
Menukortet er enkelt og overskueligt. Der er klassiske retter med et pift og helt nye spændende retter.
Lokalerne er lyse og hyggelige og ligger i den idylliske by Brobyværk. 
På hjemmesiden kan man nemt bestille bord, men husk kontanter, da de ikke tager imod dankort..

søndag den 14. juli 2013

Ugens loppefund fra det sidste Ørbæk Marked...

I fredags fandt vi trods garage-projekt, tid til at besøge Ørbæk Marked. Det var ikke meget jeg fandt, men trods alt nogle gode fund. 


2 fine armbånd, et i lakeret træ og et mintgrønt i plastik.. Begge fik jeg for 50kr.


En næsten ubrugt taske, lige min stil! - endda en Bon Gout.. og så til 25kr - haps!
Det var virkelig et godt kup.


Desværre syntes jeg/vi at der var ALT for langt imellem de gode skrammel-boder. De der så var, er dem man ser på alle markeder her henover sommeren. Vi er derfor blevet enige om at dette var sidste Ørbæk Marked for os.. Vi synes simpelthen ikke det er værd at køre efter mere..

lørdag den 13. juli 2013

Melting moments



Denne her lille hapser er rimelig nem at lave og smager så dejligt. Kiksen er sød og sprød, fyldet syrligt og cremet - og så ser de så flotte ud..

Til kiksedelen skal du bruge:

 250 g blødt smør
1 tsk vanillesukker
80 g flormelis
225 g hvedemel
75 g majsmel

Smørcreme:

90 g blødt smør
129 g flormelis
1 tsk reven citronskal
1 tsk citronsaft

Smør, vanille og flormelis piskes sammen med piskeris eller køkkenmaskine. Når massen er lys og luftig tilsættes de to typer mel lidt ad gangen. Fortsæt med at røre til massen er ensartet.

Rul dejen til små kugler ca. 2 cm og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav god afstand i mellem kuglerne - ca 2,5 cm. Tryk kuglerne flade ( ca 0,5 cm) med en gaffel. Bag kagerne i ovnen ved 160 grader C i ca. 15 minutter. Lad kagerne køle af i 5 minutter på bagepladen og herefter på en bagerist.

Smørcreme :

Smør, flormelis og citronskal røres sammen med piskeris indtil konsistensen er lys og luftig. Herefter tilsættes saften fra citron og massen røres igennem igen.

Cremen fyldes i en sprøjtepose og påføres på halvdelen af kiksene. Den anden halvdel lægges på som låg.

De "u-sandwichede" kiks kan holde sig i et par uger i en lufttæt beholder. De "sandwichede" kan holde sig i køleskabet et par dage i en lufttæt beholder.


onsdag den 10. juli 2013

DIY - Statement halskæde

Ideen til denne halskæde er tyvstjålet her fra Frk. Hansen. Men jeg blev så vild med ideen at jeg med det samme måtte en tur i Panduro Hobby for at købe kæde, lås og smykkeringe. Skyndte mig hjem i gemmerne af lange perlekæder og fik sat denne her sammen...

Jeg synes selv den er ret fin.. Så nu går jagten ind på at finde flere perlekæder de næste par dage:)



Hvis du gerne vil lave din egen, så find en perlekæde hvor perlerne ikke sidder for tæt.. Ellers falder kæden ikke rigtigt og det bliver lidt underligt at se på. 



Min kæde er lidt mere spinkel og smykkeringene er lidt mindre end Frk. Hansens, ellers er fremgangsmåden den samme; læg kæden dobbelt eller mere, afhængig af længden.. Monter smykkeringene i perlekæden og kæden. Sæt låsen på og voila! 

Hvis du kaster dig ud et lignende projekt, så send mig gerne en mail, så linker jeg gerne til dig. Det er så sjovt at se de forskellige fortolkninger af samme ide:)

tirsdag den 9. juli 2013

Ugens anbefaling -IKEA Paper Shop

I IKEA i Odense og i Aarhus er der kommet en helt ny afdeling - nemlig paper shoppen. Paper shoppen er nem at genkende for den er fantastisk farverig og lokker med fine notesbøger, gavepapir i lange baner, gavemærker og meget andet som jeg i hvert fald slet ikke kan stå for.


 Jeg har allerede fået anskaffet mig lidt gode sager, men jeg er ret sikker på at der nok skal komme noget mere med hjem med tiden. Jeg er i hvert fald fan af både kvalitet, farver, udvalg og fine designs.



Tankebobbel - notesblok den måtte jeg bare eje!


Jeg er helt tosset med de her gavemærker. Priserne på tingene er også ganske fornuftige!

mandag den 8. juli 2013

Klunsning af endnu et møbel

I lørdags kørte vi på genbrugsstationen med haveaffald og andet skrammel. Jeg elsker at køre på genbrugsstationen, det giver sådan en god energi og luft, når man får ryddet ud i det man får samlet sammen. Men af og til ender det med at vi får noget med hjem igen.... Gennem tiderne har vi fået en gammel trækælk med hjem og denne fantastiske gyngestol. 

I lørdags gjorde vi det igen... Ved siden af containeren til møbler (som heldigvis var ret fyldt) stod den fineste barneseng. Jeg måtte bare have den med hjem. Jeg spurgte pladsmanden om lov til at tage den og så snart traileren var tømt fik vi læsset sengen. Vi morede os gevaldigt hele vejen hjem i bilen, for vi har slet ikke nogen baby planer sådan lige foreløbig.. Men nu stod den fine seng der jo, helt gratis og den fejler intet! Den mangler godt nok siderne, men dem kan Jeppe nemt lave selv - Og det haster jo ikke ligefrem:)


Indtil videre står den tørt og godt i skuret.. Men man bliver da en lille smule skruk af at kigge på den:)

Jeg elsker at klunse, og har heller ikke selv noget i mod at folk tager de ting jeg smider ud. Hvis andre kan få glæde af noget jeg har smidt ud, det ville da bare være dejligt!

tirsdag den 2. juli 2013

Flamingo love # 1

Jeg er blevet bidt af en gal flamingo..

Jeg har allerede investeret i drikkeglassene fra IKEA, men der er så meget fint med flamingoer.. Plaiden bliver jeg helt sikker også nødt til at eje, det er kun et spørgsmål om tid:)  
Jeg har været på flamingojagt og har fundet lidt forskelligt som jeg ikke kunne stå for heller..


  1. Hot pink flamingo ur fundet her på Etsy.com
  2. Super fin plaid fra IKEA
  3. Zoo plakat kan købes her
  4. Halskæde fra Ohdeer.dk
  5. Armbånd spottet på etsy 
  6. Drikkeglas fra IKEA
  7. Print kan købes her her
  8. Hæklet flamingo her
  9. Symærke findes i forskellige størrelser hos stof og stil