søndag den 15. september 2013

Hindbærsnitter


mmmhh... Hindbærsnitter.. En af mine yndlingskager fra min barndom.. De er faktisk ret nemme at lave og smager så godt..

Opskriften er fundet her på DR.dk, og er fra Mette Blomsterberg's program; Det søde liv. 


Opskriften giver 6 stk

Du sal bruge:

kornene fra en halv vaniljestang
70 g. flormelis
150 g blødt smør
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
172 dl vand
250 g god hindbærsyltetøj til fyldet
ca. 200 g flormelis og lidt vand til glasur og gerne lidt krymmel.

Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skabes ud. Kornene og lidt flormelis mases sammen med en lille kniv, så kornene skilles ad. Vaniljesukker, flormelis, smør, hvedemel og bagepulver æltes godt sammen. Til sidst tilsættes vandet og dejen æltes til den er smidig og glat. Herefter stilles dejen i køleskabe i ca. en halv time. Når dejen er kold trilles den til en lang tyk pølse. Rul pølsen ud i rigelig mel, til en lang rektangel ca. 20 x 30 cm. Rektanglen skæres i 2 lige store stimler. De 2 ens strimler bages på bagepapir i 10-12 min ved 200 grader. Dejen må godt virke halvbagt når den tages ud til afkøling. Når strimlerne er afkølet lægges de sammen med hindbærmarmeladen. Toppen stryges med en tyk glasur og drysses straks med krymmel. Snitterne skæres ud med en skarp kniv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar