tirsdag den 30. oktober 2012

Pæretærte med marcipan


Denne tærte er super nem at lave og virkelig lækker! - hvis man ikke glemmer den i ovnen....

Jeg har brugt til 6 personer:

Mørdej:
150 g hvedemel
100 g smør (Lurpak)
2 spsk flormelis
1 æggeblomme- fra de glade høns i haven
1 spsk koldt vand

Marcipan creme:
150 Odense marcipan
100 g flormelis
75 g smør
1 æg
3-4 pærer (afhængig af størrelse og hvor meget pære du vil have i)

Smuldr den kolde smør i melet og flormelis, saml dejen hurtigt med æggeblomme og vand. Forsøg at arbejde med den så lidt som muligt. Når dejen er samlet lægges en i køleskab minimum en time og tages først ud når tærteformen skal beklædes.

Riv marcipan og rør det sammen med flormelis, smør og æg indtil du har en ensartet masse.
Skræl pærerne - og ja jeg skrællede frugterne denne gang. Jeg tænkte at tærten måske ville få nogle trælse seje stykker skræl.. Du kan også bruge pærer fra dåse.. Men om efteråret som nu, er det jo ideelt at bruge årstidens frugter!

Fjern kernehus og skær pærerne ud i både og herefter i passende skiver, ca 0,5 cm tykke. Når tærteformen (ca. 22 cm) er beklædt med dejen fordeles pærerne på bunden (gem lidt til pynt) og overhældes med cremen som fordeles godt. pynt med de sidste par skiver. 

Bages ved 200 c i 30 - 45 min. afhængig af formens materiale.

Obs. Da det er en meget sukkerholdig kage, skal du passe på at den ikke får for meget på toppen!

Inspiration samt ingredienser til tærten er fundet på Odensemarcipan.dk


1 kommentar: